Gyakori kérdések - Hotel Palota

Gyakori kérdések

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG

HOGYAN TUDOM TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL MEGKÖZELÍTENI A SZÁLLODÁT?

 • Távolsági autóbusszal a Búza térre érkezve az 1-es autóbusszal a Felső-majláthi megállónál szükséges átszállni a 15-ös vagy 5-ös autóbuszra. A szállodához a „Palotaszálló” megállónál szükséges leszállni.

 • Vonattal a Tiszai pályaudvarra érkezve az 1-es villamossal szükséges elmenni a Felső- majláthi végállomáshoz. A 15-ös vagy 5-ös autóbusszal lehetséges az eljutás a „Palotaszálló” megállóhoz.

 • Budapestről az M3-as, majd M30-as autópályán keresztül megközelíthető. Miskolcnál lehajtva az autópályáról szállodánk 25 km-re található.

SZOBAÁR ÉS KAPACITÁS

MIT TARTAMAZ A SZOBAÁR?

 • szállás főúri kastély hangulatban, félpanziós ellátással (reggeli és vacsora)

 • wellness részleg térítésmentes használata

 • fitness-terem

  (erősítő gépekkel, padokkal és indoor kerékpárral)

 • díjmentes fürdőköpeny és szauna-lepedő használat,

 • ingyenes Wifi a szálloda egész területén, vendégszobai Internet

 • parkolás

 • Áfa

SZOBATÍPUS

KAPACITÁS

Klímás junior szoba 1 vagy 2 felnőtt
Földszinti, Superior és Prémium kétágyas szoba 1 felnőtt + 1 gyermek (0-12 év) vagy
2 felnőtt
Prémium klímás tóra néző szoba 2 felnőtt
Prémium pótággyal bővíthető szoba 1 felnőtt + 2 gyermek (0-12 év) vagy
2 felnőtt + 1 gyermek (0-12 év)
Prémium családi szoba

1 felnőtt + 3-4 gyermek (0-12 év) vagy

2 felnőtt + 2-3 gyermek (0-12 év) vagy
3 felnőtt + 1-2 gyermek (0-12 év)

Superior  lakosztály

2-3 felnőtt vagy

2 felnőtt + 2 gyermek (0-12 év)

Deluxe és VIP lakosztály 2 felnőtt
Prémium deluxe lakosztály 2-3 felnőtt vagy
2 felnőtt és 1-2 gyermek (0-12 év)
Prémium tóra néző VIP lakosztály 2-3 felnőtt vagy
2 felnőtt és 1-2 gyermek (0-12 év)
Prémium kastély lakosztály 2 felnőtt

Az idegenforgalmi adó (450 Ft/fő/éjszaka) felszámítása a hatályos jogszabályok szerint történik, amely a lefoglalt szobaáron felül fizetendő. (SZÉP kártyával az IFA fizetése nem lehetséges).

 • 0–4 éves korig ingyenes a szülőkkel egy szobában pótágyon vagy babaágyban történő elhelyezéssel

 • 5-12 éves korig a pótágyár fizetendő

NYITVATARTÁSOK

MILYEN NYITVATARTÁSI IDŐ SZERINT LÁTOGATHATÓAK A SZÁLLODA EGYSÉGEI?

 • Recepció: 0.00 – 24.00

 • Étterem:

Reggeli: 7.00 – 10.00 (svédasztalos)

Ebéd hétfőtől szombatig 12.00 - 16.00 (a’la carte étkezés a Mátyás étteremben, jó idő esetén a Palota teraszon)

Ebéd vasárnapokon 12.30 – 16.00 Sunday Brunch a Hunyadi étteremben Vacsora: 17.30 – 21.00 (svédasztalos)

 • Lobby bár: 8.00 – 23.00

 • Wellness: 8.00 – 21.00

PARKOLÁS

SZÜKSÉGES KÜLÖN FIZETNI A PARKOLÁSÉRT?

Szállóvendégeink részére térítésmentesen biztosítjuk a parkolást szállodánk őrzött parkolójában.

Tárgyalásokat folytatunk elektromos töltőállomás kialakítása érdekében, melynek előkészítését már meg is kezdtük a felújított parkoló területén kihelyezett megfelelő áramvételi lehetőség kiépítésével, azonban sajnos még nincs lehetőség az elektromos autók töltésére.

KISÁLLAT

LEHET KISÁLLATTAL SZOBÁT FOGLALNI?

Kisállatot kizárólag Földszinti Superior klímás szobáinkba tudunk fogadni, így foglalásukat erre a szobatípusra szíveskedjenek rögzíteni, kiegészítő szolgáltatásként pedig a kisállat díját hozzá tudják adni a foglaláshoz. A kisállat felára 5.000.-Ft/éjszaka. Higiéniai okokból az állatok a vendéglátó egységeket és a wellness részleget nem látogathatják.

ÉRKEZÉS ÉS TÁVOZÁS

MIKOR VAN LEHETŐSÉG A SZOBÁT ELGOGLALNI ÉS ELHAGYNI?

A szobát érkezés napján 14.00 órától tudják elfoglalni, távozás napján 10.00 óráig szükséges elhagyni.

Szállodánkban lehetőség van korábbi érkezést vagy későbbi távozást igényelni.

A szobahosszabbítás szabad kapacitás esetén vehető igénybe, így kérjük, hogy a részletekről érdeklődjön foglaláskor!

 • Korai érkezés: 10.00-14.00 óráig: 10.000 Ft / szoba
 • Késői távozás: 10.00-14.00 óráig: 10.000 Ft / szoba
 • 14.00-órától: teljes szobaár fizetendő

Amennyiben a szoba elhagyása 10.00 után történik, a 10.000 Ft szobahosszabbítási díj automatikusan a szobához terhelődik.

A szállodai parkolót, éttermünket, Lobby bárunkat és a wellness részlegünket térítésmentesen tudják használni az érkezés vagy utazás napján.

FIZETÉSI ÉS LEMONDÁSI FELTÉTELEK

MILYEN FIZETÉSI FELTÉTEKKEL TUDOK SZOBÁT FOGLALNI?

Kedvezményes ajánlatainknál érkezéskor a helyszínen készpénzzel, bankkártyával vagy saját névre szóló SZÉP kártyával tudja rendezni számláját. Az előfoglalási kedvezményes ajánlatainknál 100% előleg befizetését, ünnepi időszakaink foglalása esetén 50% előleg befizetését kérjük a foglalást követő 8 napon belül. (Az idegenforgalmi adó és a közvetített szolgáltatások nem fizethetők SZÉP kártyával!)

Szállodánk mindhárom (OTP, MKB, K&H) típusú SZÉP (Széchenyi Pihenő Kártyát) kártyát elfogadó hely.

A szép kártya felhasználásakor arra szükséges mindössze figyelnünk, hogy a nevünkre szóló SZÉP Kártyánkkal csak mi, személyesen fizethetünk a szállodai recepción, nem továbbíthatjuk gyermekeinknek, családtagjainknak. Érdemes figyelembe venni, hogy közvetített szolgáltatást (például attrakció belépőt) és ajándékutalványt nem lehetséges SZÉP Kártyával fizetni.

Online foglalásakor OTP, MKB és K&H típusú kártyájával ki tudja egyenlíteni a szállás díját, vegyes fizetés esetén az átutalásos opciót szükséges megjelölni. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a SZÉP kártyával történt átutalások tranzakciós ideje több munkanapot vehet igénybe.

Helyszíni fizetéssel rögzített szobafoglalását 72 órával érkezés előttig szabadon lemondhatja, utána a fizetendő díj 1 éj szállásköltség. Előlegfizetéses és ünnepi áraink esetében ettől eltérő feltételek lehetnek érvényben.

ÉTTEREM

VAN A SZÁLLODÁBAN DRESS CODE?

Szállodánk különböző területein, eseménytől függően, alkalomhoz illő öltözetben szíveskedjen megjelenni. Köszönjük, hogy éttermünk látogatásakor könnyed, de elegáns öltözetben jelenik meg és papucsát, tréningruháját, rövidnadrágját, atlétatrikóját ezen alkalmakkor nem viseli.

Hétfőtől szombatig a’la carte ebédre van lehetőség a Mátyás étteremben, vagy nyári iőszakban a Palota teraszon, míg vasárnaponként svédasztalos Sunday Brunch kínálattal várjuk Vendégeinket a Hunyadi étteremben. Nyitva tartás hétfőtől szombatig a Mátyás étteremben 12.00 - 16.00, vasárnaponként 12.30 - 16.00 a Hunyadi étteremben. A vasárnapi Sunday brunch ebédre előzetes asztalfoglalás ajánlott. Az a’la carte étkezés alkalmával ne felejtsék el felhasználni a követlen foglalással megszerezhető 20% éttermi kedvezménykupont.

Amennyiben csak egy napközbeni gyors snack ebédre vágynak, keressék Lobby bárunk aktuális étel ajánlatait vagy desszertként süteményeinket.

A Lobby bár 8.00 – 23.00 óráig tart nyitva, kávékülönlegességekkel, egyedi Palota védjegyes alkoholos és alkoholmentes italokkal, házi készítésű szörpökkel és limonádéval, finom borokkal, süteményekkel és Palota bonbonnal várja vendégeit. Ne feledjék, hogy minden nap a Happy Hours ideje alatt 14.00 - 17.00 óra között kedvezményesen tudják fogyasztani nem mindennapi italkülönlegességeinket.

Az áraink nem emelkedtek a szervizdíj bevezetésével, mert az aktuális árakba építettük azt, csupán belső elszámolásunkban van jelentősége. Önöket semmilyen hátrány nem éri, szervizdíj nélkül is ugyanannyit fizetnének az ételekért, italokért, mint szervízdíjjal együtt.

A reggelinél található valamennyi italt tartalmazza az ár, a vacsoránál elfogyasztott italok külön fizetendők aktuális itallapunk alapján. Kérjük, az étterem elhagyása előtt feltétlenül igazolják a fogyasztást szobaszámlájuk aláírásával.

Tudjuk, hogy az egyes összetevők iránti érzékenységben egyénenként nagyok az eltérések, ezért különös figyelmet fordítunk a személyes igények felmérésére. Kérjük, hogy esetleges ételallergiáját, speciális étkezési igényét már foglaláskor jelezze, hogy szakácsaink felkészülve fogadhassák majd Önöket! Első vacsorájukon a konyhafőnököt vagy helyettesét mindenképpen keressék meg, hogy megtalálják a legmegfelelőbb fogásokat.

Az utalvánnyal történő foglalás igényét mindenképpen előzetesen szükséges egyeztetni, az utalvány sorszámát megadva. Ezután kollegáink előjegyzik az asztalfoglalást, és a helyszínen szükséges leadni az utalványt.

WELLNESS

A WELLNESS RÉSZLEGRE UTCAI RUHÁBAN BE TUDOK MENNI SZÉTNÉZNI?

A fürdőben a megjelenés csak fürdőköpenyben és fürdőruházatban (fürdőruha és papucs) megengedett, utcai ruhában sajnos nem lehetséges a belépés.

A csendes wellness 08.00-09.00 között, valamint 20.00-21.00 között 14 éven felüli vendégeink kikapcsolódását szolgálja. A 9.00-20.00 óra közötti időszakban gyermekkorú vendégeinket is sok szeretettel várjuk egy pihentető fürdőzésre.

Szaunaszeánszok a wellness részleg kültéri szaunájában kerülnek megrendezésre előre meghirdetett időpontokban. A szeánszokra korlátozott létszámmal lehetséges a jelentkezés, így részvételi szándékát szíveskedjen jelezni a recepción vagy az úszómesternél.

Ajánljuk vendégeinknek, hogy a szállodai recepción minél hamarabb válasszák ki a részükre megfelelő masszázstípust és preferált időpontot.

Kérjük vendégeinket, hogy masszázsra fürdőköpenyben és fürdőruházatban (fürdőruha és papucs) szíveskedjenek érkezni a lefoglalt időpont előtt.

Külsős, szállást nem igénylő vendégeink is látogathatják szállodánk wellness részlegét korlátozott számban, hétköznapokon 10.00 – 14.00 óra között előzetes jelentkezéssel.

DOHÁNYZÁS

DOHÁNYZÁS

Szállodánk teljes mértékben nemdohányzó, így kérnénk a dohányzás mellőzését a szállodai szobákban és a szobai teraszokon egyaránt! Dohányzásra kizárólag a szállodai bejáratoknál, az erre kijelölt dohányzóhelyen van lehetőség!

PROGRAMOK

HOL TUDOK TÁJÉKOZÓDNI A PROGRAMOKRÓL A FOGLALÁSOM ELŐTT?

Weboldalunkon az aktualitások menüpont alatt részletesen, illetve a foglalási naptárban naponként a kiemelt programok megtekinthetőek. Érdemes előre tájékozódni, hiszen időszakosan tematikus vacsoraestek és gasztroprogramok, különleges zenei fellépők és mini színházi előadások is elérhetőek.

Minden nap élő zenés reggelikkel indíthatják a napot Hunyadi éttermünkben.

Tartsanak velünk egy háznézésre keddenként 16.00 órától és szombatonként 10.00 órától, ahol a Palotaszálló megismerésére invitáljuk Vendégeinket.

Minden pénteken és szombaton élő zenés estek a Lobby bárban.

Vegyenek részt hétfőnként és szombatonként vezetett éjszakai túráinkon. Az este induló erdei túrára megfelelő sportcipő és ruházat viselése javasolt. Amennyiben egyénileg szeretnék felfedezni a bükki erdőt, számtalan – különböző nehézségi szintű túraútvonal ajánlásunk elérhető a recepció mögötti programsarokban.

A szállodai programok közül kihagyhatatlan élményt jelent a QR-kódos virtuális háznézés, ahol vendégeink megismerhetik szállodánk több, mint 90 éves történelmét izgalmas sztorik, történelmi tények és lenyűgöző helyszínek felfedezésével. A program bármikor elérhető, mindössze egy okostelefonra van szükség, hogy a szállodát a pincétől a toronyig, 6 állomáson keresztül felfedezzék és Önök is részesei lehessenek a történelmi időutazásnak.

A szállodai Lobby bárban és a recepció mellett is található digitális megállítótábla, ahol mindig elérhető az aktuális programkínálat, illetve a szobában található tájékoztatón a QR- kód beolvasásával.

Mindenképpen ajánljuk, hiszen nem csak kedvezményesebben juthatnak hozzá a belépőjegyekhez, hanem elkerülhetik a sorban állás fáradalmait. A recepción a szobaszámlához terheljük a megvásárolni kívánt jegyet, így elegendő a tartózkodás végén rendezni számlájukat. Elérhető jegyek szállodánk recepcióján az Anna és Szent István barlangba, a Lillafüredi Libegőhöz, az erdei kisvonathoz, az Állatkertbe, a Miskolctapolcai Barlangfürdőbe és az Ellipsumba.

Megéri itt foglalni!
Legjobb ár garancia és azonnali visszaigazolás
20% éttermi kedvezmény kupon
Kedvezményes jegyek a környék attrakcióihoz
Azonnali instant átutalásos és bankkártyás fizetés
Csak itt elérhető szobatípusok
Kiegészítő szolgáltatások és szobai bekészítések
Részvételi lehetőség a szálloda saját HŰSÉGPROGRAMJÁBA