Gyakori kérdések - Hotel Palota

Gyakori kérdések

Kiket fogad jelenleg a szálloda és milyen feltételekkel?

Szállodánkban a vonatkozó kormányrendelet alapján védettségi igazolvánnyal rendelkező, szabadidős céllal érkező vendégeket, felügyeletük alatt álló 18 éven aluli gyermekeket, illetve üzleti/ gazdasági/ oktatási céllal érkezőket fogadhatunk. Szabadidős céllal érkező vendégeinknek be kell mutatni védettségi igazolványukat, valamint személyazonosításra alkalmas okmányukat. A mobilalkalmazáson keresztül bemutatott védettségi igazolványt is elfogadjuk. A 18 év alattiak esetében a szálloda kérheti a kiskorú személyi igazolványának vagy diákigazolványának bemutatását életkor ellenőrzés céljából. Az okmányokat a recepciós kolléga ellenőrzi érkezéskor.

Kiváltható-e a védettségi igazolvány valamely orvosi igazolással?

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy oltási igazolás, PCR teszt, Magyarország által hivatalosan nem elismert külföldi védettségi igazolvány nem helyettesíti a védettségi igazolványt, így azt nem áll módunkban elfogadni.

Szükséges a maszk viselése a szálloda területén a vendégek részére?

  • Védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégeink számára a szálloda területén a maszkhasználat nem kötelező.
  • Az éttermek belső tereiben a maszkhasználat kötelező, kivéve a védettek esetében az asztalnál ülve.
  • A teraszokon maszkhasználat nem kötelező a nem védett vendégeknek sem.
  • Üzleti céllal érkező nem védett vendégeinknek a maszkhasználat a szálloda teljes területén kötelező.

Meddig fogják kérni a védettségi igazolványt?

A védettségi igazolványokat a jelenleg hatályban lévő 194/2021 (IV.26.) kormányrendelet érvényességéig fogjuk elkérni minden 18. év feletti, érkező Vendégünktől.

Mi a helyzet abban az esetben, ha 1 fő nincs a családban beoltva?

18. életév felett csak azt a Vendéget tudjuk fogadni, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal a fenti rendelet értelmében. Példa: Ha egy négy fős család egy felnőtt tagjának nincs védettségi igazolványa, de a többieknek van, vagy 18. életévüket még nem töltötték be, akkor csak a család másik 3 tagját tudjuk fogadni szállodánkban.

Üzleti utazókra milyen feltételek vonatkoznak?

Érkezéskor az üzleti utazóknak nyilatkozniuk kell, hogy üzleti utazás / munka, szolgálati út / gazdasági / tanulmányi / oktatás okán veszik igénybe a szállásszolgáltatást, büntetőjogi felelősségük tudatában elfogadják és aláírásukkal megerősítik, hogy rájuk a jogszabályban foglalt védettségi kártya hiánya esetén az alábbi korlátozások érvényesek a szállodai tartózkodásuk során: nem vehetik igénybe wellness- és fitness szolgáltatásainkat, valamint a szálloda teljes területén maszk használatára kötelezettek.

Külföldi vendégeket is fogad a szálloda?

A hatályos rendelet értelmében a Magyarországon kiállított, illetve azon országok védettségi igazolványát fogadjuk el, amelyekkel a magyar kormány kétoldalú megállapodást kötött a védettségi igazolványok kölcsönös elfogadásáról.

Mit tehetek, ha még nem kaptam meg az oltási igazolványomat?

Az oltási igazolás és egyéb orvosi dokumentum megléte nem váltja ki a védettségi igazolványt, azonban a mobilalkalmazáson keresztül bemutatott védettségi igazolványt is elfogadjuk.
Egyéb esetben foglalásainkhoz rugalmas feltételeket szabtunk, így az időpont módosítást igyekszünk rugalmasan kezelni. 

  • Dönthet jövőbeli dátumra történő átfoglalás mellett.
  • Módosíthatja foglalását dátum nélkül, előlegbefizetéséről keretösszeg dokumentumot készítünk, melyet a jövőben maradéktalanul fel tud használni.

Milyen védettségük van a szállodai dolgozóknak?

Vendégeink biztonsága érdekében a vendégtérben minden kollégánk maszkot visel! Dolgozóink nagy része védettségi igazolvánnyal már rendelkezik.

Megéri itt foglalni!
Legjobb ár garancia és azonnali visszaigazolás
20% éttermi kedvezmény kupon
Kedvezményes jegyek a környék attrakcióihoz
Azonnali instant átutalásos és bankkártyás fizetés
Csak itt elérhető szobatípusok
Kiegészítő szolgáltatások és szobai bekészítések
Részvételi lehetőség a szálloda saját HŰSÉGPROGRAMJÁBA