I. Winterfest Lillafüreden - Hotel Palota

I. Winterfest Lillafüreden 2024. február 2-4.

A Fesztivál Akadémia Budapest( FAB) 2024-ben első alkalommal hirdeti meg Winterfest elnevezésű téli programját, mely 2024. február 2-4. között kerül megrendezésre fantasztikus művészek fellépésével és lélekmelengető koncert programokkal a romantikus környezetben fekvő, nagymúltú Lillafüredi Palotaszállóban.

A háromnapos téli minifesztivál igazi unikumként 25 művésszel, naponta 3 szalonkoncerttel és egy-egy esti hangversennyel visz fényt a téli napokba erre a mesebeli helyszínre. 

A részletes programterv itt olvasható! 

2024. február 2-4. közötti időszakra korlátozott számban foglalhatóak szobáink, mely jogosítja vendégeinket valamennyi meghirdetett koncerten való részvételre. A koncertek egyénileg – szállásfoglalás nélkül – is látogathatók, a jegyek vásárlására a https://fesztivalakademia.jegy.hu/ oldalon lehetőség nyílik.

hotelpalota-fesztival-akademia-logo.pngA Fesztivál Akadémia Budapestet (FAB) kilenc éve hívta életre Kokas Katalin és Kelemen Barnabás azzal a céllal, hogy a magyar fővárosban egy nemzetközi rangú eseménysorozatot – fesztivált és mesterkurzusokat – hozzanak létre, egy valódi élő műhelyt. A FAB keretében a világ legjelentősebb komolyzenei sztárjai költöznek be nyaranta Budapestre évről-évre, és lépnek fel a főváros legszebb helyszínein egyszeri és egyedi formációkban, vállalva, hogy foglalkoznak a kurzusokon résztvevő diákokkal is. A FAB rendkívüli szakmai minőségét mutatja, hogy a világ legjelentősebb zenei eseményei között (Luzern, Verbier, Salzburg) jegyzi a nemzetközi szakma. 

 

A Festivál Akadémia Budapest művészeti vezetői

Kokas Katalin

A magyar hegedűsnemzedék egyik kiemelkedő személyisége. Zenészpedagógus családból származva a szólóhangversenyek mellett kiemelt helyen szerepel életében a kamarazene, a vonósnégyes, s nem utolsósorban a tanítás: 2004 óta a Liszt Ferenc Zeneakadémia tanára, rendszeresen tart mesterkurzusokat Magyarországon és külföldön egyaránt. A nemzetközi zenei élet kiemelkedő személyiségei hívták meg fesztiváljaikra: Gidon Kremer, Steven Isserlis, Isabelle van Keulen, Schiff András, illetve meghívást kapott a cannes-i Mhotelpalota-kokas-katalin.jpgIDEM-re. Olyan művészekkel dolgozott együtt, mint Kocsis Zoltán, Perényi Miklós, Michael Stern, Kobajasi Kenicsiró, Alexander Lonquich, Pekka Kuusisto, a Chilingirian Kvartett, s olyan zenekarokkal játszott, mint a Pozsonyi, az Izraeli vagy a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Tajvani, a Kassai, a Poznańi vagy a Marosvásárhelyi Filharmonikus Zenekar, Észak- és Dél-Amerika, Dél-Afrika, valamint Magyarország számos szimfonikus zenekara. A Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál alapítója, a fesztivál történetének első öt évében művészeti vezetője, majd később Kelemen Barnabással az oldalán a Fesztivál Akadémia Budapest nemzetközi kamarazenei fesztivál alapítója. 2010-től alapító tagja a nemzetközi karriert befutott Kelemen Kvartettnek, mely 2021 májusában, három év szünet után tért vissza két új taggal a budapesti Bartók Tavasz fesztiválon Bartók egész életművét felölelő hat vonósnégyesének előadásával. Művészetét Liszt-díjjal és „Magyarország Érdemes Művésze" díjjal jutalmazták.

Kelemen Barnabás

Kelemen Barnabás sokoldalú és nyitott egyéniségként kiváló szólista és kamarazenész, fesztiválok művészeti vezetője, a Kölni egyetem professzora, a Zeneakadémia docense. Munkáját számos rangos hazai és nemzetközi elismeréssel, többek között Gramphone és Kossuth-díjjal jutalmazták. Rendszeresen lép fel a legnevesebb koncerttermekben, többek között a Carnegie Hallban, a Concertgebouw-ban, a Royal Festival Hallban, a Pahotelpalota-kelemen-barnabas.jpglais de Beaux Arts-ban a Suntory Hallban és a Berlini Filharmóniában. Olyan karmesterekkel dolgozott együtt, mint Lorin Maazel, Sir Neville Marriner, Vladimir Jurowski, Marek Janowski, Michael Stern, Krzysztof Urbański, Kocsis Zoltán, Eötvös Péter vagy Fischer Iván. Az elmúlt évadokban vezényelte a Nemzeti Filharmonikus Zenekart, a Budafoki Dohnányi Zenekart, az Indianapolisi Szimfonikusokat, az Izraeli Kamarazenekart és a Concertgebouw Kamarazenekarát, valamint Magyarország számos vidéki szimfonikus zenekarát. Kokas Katalinnal együtt alapítója és művészeti vezetője a Fesztivál Akadémia Budapest kamarazenei fesztiválnak, melyen olyan neves művészek lépnek fel rendszeresen, mint Vilde Frang, Maxim Rysanov, Shlomo Mintz vagy Joshua Bell. 2010-től 8 éven át vezette az általa alapított, fényes nemzetközi karriert befutó Kelemen Kvartettet, mely három év szünet után, 2021 májusában debütált két új taggal a budapesti Bartók Tavasz fesztiválon Bartók egész életművét felölelő hat vonósnégyesének előadásával.

FOGLALJON ITT, GARANTÁLTAN A LEGJOBB ÁRON!

Kalkulálja ki és foglalja le pihenését online, azonnali visszaigazolással, könnyedén, pár lépésben, csak 2 perc alatt!

Kérje ajánlatunkat egyszerűen pár pillanat alatt! Legkésőbb 24 órán belül elküldjük Önnek személyre szabott árajánlatunkat!

Megéri itt foglalni!
Legjobb ár garancia és azonnali visszaigazolás
20% éttermi kedvezmény kupon
Kedvezményes jegyek a környék attrakcióihoz
Azonnali instant átutalásos és bankkártyás fizetés
Csak itt elérhető szobatípusok
Kiegészítő szolgáltatások és szobai bekészítések
Részvételi lehetőség a szálloda saját HŰSÉGPROGRAMJÁBA