Ki ne lenne kíváncsi a minket körülölelő erdő ehető rejtett kincseire?
Tavasszal, az erdő ébredésével folytatódik programsorozatunk, amikor vendégeink erdei gasztrotúrán, különleges kisvonattal egybekötött gasztroexpresszen vagy erdei alapanyokból készült vacsoraesten vehetnek majd részt. A gasztrotúrák mellett az erdő felfedezésére és természeti értékeinek megcsodálására szeretnénk ösztönözni vendégeinket, így heti több alkalommal túrákat indítunk szállodánkból. A túrák alkalmával nemcsak felfedezhetik a Bükk ösvényeit, hanem mesés panorámát is élvezhetnek több kilátópontból vendégeink.
Az alábbi időpontokban várhatóak „Ehető Erdő” gasztroprogramok:
2023.03.11-12. EHETŐ ERDŐ gasztrobemutató a Palotaszállóban
Nagy sikert aratott nemrégiben tartott programsorozatunk első állomása, mely egy erdei gasztro bemutató és másnapi vásárral egybekötött hétvége volt. A hétvégén vendégeink megismerhették és meg is kóstolhatták az ehető erdei alapanyagokat, és abból készülő különleges, nem mindennapi termékeket.
2023.04.01. EHETŐ ERDŐ gasztrotúra a Bükkben
A vadnövénykutató túrán szállodánkból indulva fedezhetik fel vendégeink a minket körülölelő bükki erdő ehető részeit szakmai vezetés keretén belül.
2023.04.08. EHETŐ ERDŐ gasztroexpressz
A program alkalmával egy igazi gasztroutazás részesei lehetünk, amikor erdei különvonatot indítunk több megállóval. Az út alkalmával megismerkedhetünk a különböző vadzöldség, vadgyümölcs, gomba gyűjtés rejtelmeivel és felhasználási módjaival.
2023.04.29. EHETŐ ERDŐ vacsoraest a Mátyás étteremben
Ezen az estén vendégeink a félpanziós vacsora helyett egy különleges, erdei alapanyagok felhasználásával készült vacsorán vehetnek részt.
A fenti programok felár ellenében vehetők igénybe. Az események korlátozott létszámmal indulnak, így mindenképpen érdemes minél előbb jelezni részvételi szándékukat.
Az események szakmai vezetője: Bózsó Gyula okleveles erdőmérnök, erdei food scaut, gombaszakellenőr, ehető vadnövény szakértő - Az ERDŐ finom könyv szerzője.