ÚJDONSÁG! Fedezzék fel velünk Gyuri bácsi Gyógynövénykertjét! - Hotel Palota

Fedezzék fel velünk Gyuri bácsi Gyógynövénykertjét június 29-én vagy július 17-én!

A világ legnagyobb hárslevele, levendula-labirintus, elmélkedésre csábító filagória a kert szívében, harapni való bükki levegő, kalandos mini játszótér a kicsiknek. A híres-neves bükkszentkereszti Gyógynövénykert már címszavakban is megkapó, hát még a valóságban!
A kert alapmotívumát a Bükk jól ismert gyógynövénye, a nagylevelű hárs ihlette, madártávlatból valóban egy hatalmas hárslevél rajzolódik ki a kert közepén. A gyógynövény-ágyások közötti utak és a sétaösvények erezetként futnak végig a terepen. A parasztházak hangulatát idéző fogadóépületet pedig mintha egyenesen valamelyik bükki faluból repítette volna ide egy mesebeli forgószél.

Aki szeretne minél több gyógynövényt megismerni, vagy csak egy könnyű sétára vágyik egy álomszép gyógynövénykertben, annak ajánljuk programunkat.

A 60 perces kerti séta során 150 gyógynövényfaj 21 ezer egyede között barangolhat a látogató, miközben túravezetőnk szavai nyomán feltárulnak a népi gyógyászat legismertebb gyógynövényeinek érdekességei, melyiket mikor és hogyan gyűjtik, mire valók. A gyógynövénytúrák sajátossága, hogy a száraz előadások helyett a túravezetők minden gyógynövény esetében valamilyen érdekes, esetenként humoros történettel mutatják be az adott növényt.

A gyerekekről sem felejtkeztünk meg: a nekik szánt kertrészben, a magaságyások között bőven van olyan gyógynövény, amelyet meg lehet simogatni, szimatolni, tapogatni, sőt ízlelni. A kert egyik sarkában pedig egy iparművészek által tervezett, kicsi játszótér is helyet kapott, a környezetbe illő fából készült játékokkal.

Aki részt vesz a kertlátogatáson nemcsak megismerheti a gyógynövényeket, de meg is kóstolhatja a belőlük készült teákat. A kert fogadóépületében lévő Györgytea mintaboltban pedig kedvezményes áron meg is vásárolhatja őket. Emellett minden látogatót megajándékozunk egy, a Bükkszentkereszt és környéke látnivalóit, érdekességeit bemutató Bükkszentkereszti Turistakártyával.

Pontos indulási időpontok a Palotaszállótól: 2024. június 29. 14.00 és 2024. július 17. 10.00

A túrákhoz transzfert biztosítunk szállóvendégeink részére a Palotaszállótól a Gyógynövénykertig, majd vissza. A program előzetes jelentkezéssel, felár ellenében vehető igénybe szállóvendégeink részére, korlátozott kapacitással.

FOGLALJON ITT, GARANTÁLTAN A LEGJOBB ÁRON!

Kalkulálja ki és foglalja le pihenését online, azonnali visszaigazolással, könnyedén, pár lépésben, csak 2 perc alatt!

Kérje ajánlatunkat egyszerűen pár pillanat alatt! Legkésőbb 24 órán belül elküldjük Önnek személyre szabott árajánlatunkat!

Megéri itt foglalni!
Legjobb ár garancia és azonnali visszaigazolás
20% éttermi kedvezmény kupon
Kedvezményes jegyek a környék attrakcióihoz
Azonnali instant átutalásos és bankkártyás fizetés
Csak itt elérhető szobatípusok
Kiegészítő szolgáltatások és szobai bekészítések
Részvételi lehetőség a szálloda saját HŰSÉGPROGRAMJÁBA