A hagyományok szerint Márton nap a 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor a jóízű és gazdag falatozás, vigasság megengedett. Szent Márton napján végeztek az éves gazdasági munkákkal, így kezdetét vehette a téli pihenés időszaka. A hiedelem szerint aki Márton napján nem eszik libát, az egész évben éhezni fog. A lúdvacsorát követően pedig "Márton poharával", vagyis az éppen kiforrott újborral illik koccintani. November 11-én nálunk is az újboroké és a libalakomáké a főszerep! Mátyás éttermünkben páratlan gasztronómia élményt nyújtó Márton-napi libavacsorával, valamint vezetett borsorral várjuk a szórakozni vágyó vendégeket.
A PROGRAM TARTALMA A MÁTYÁS ÉTTEREMBEN:
- Bózsó István séfünk Menüsora
- Kiváló Magyar Borok kóstolása Bükki borvidékről
- vezetett kóstoló, meghívott Sommelier tartalmas előadásában a Gallay Kézműves Pince jóvoltából
Menüsor:
Göngyölt májpaté, csalánmag, kökényes vörösborban posírozott birsalma, kovászos kalács, sült paprikakrém, tökropogós
Gallay Sub Rosa Siller 2022
Libaconsommé, libahúsos „flan”, zöldségek, szarvasgomba
Bistronauta Blanc 2022
Libamell - Libakolbász- Libatepertő trió, fondant burgonya, fügés grillezett polenta, céklapüré
Gallay Blanc 2022
Lúdláb (sablée roppanós, belga csokoládé mousse, meggy kaviár)
Gallay Zweigelt 2020
A korlátozott befogadóképesség miatt foglalását kérjük, minél hamarabb jelezni szíveskedjenek.
Az 5 fogásos vacsora, valamint a menüsorhoz tartozó borkínálat ára: 20.900 Ft/fő, szállóvendégeink részére az aznapi félpanziós vacsora ára beszámításra kerül.