Kulináris programok - Hotel Palota

Kulináris programok

Fűszerezzék meg a lillafüredi napokat igazi gasztronómiai élményekkel! 

Italkülönlegességek a Lobby bárban egyedi szörpökkel

Gyulai Évi italdesigner nevével már nem először találkozhatunk a szállodában, hiszen több rendezvényen is bemutatkoztak már remek italvariációink. A közös munkának és inspirációnak köszönhetően a Lobby bárban nap mint nap megkóstolhatjuk a Palota védjegyes, egyedi készítésű kézműves szörpöket, illetve koktélkülönlegességeket, melyek egyik meghatározó összetevője a Mrs. Millicent gin, mely 2024-ben elnyerte az ország legjobb ginjének járó díjat a World Gin Awards kortárs kategóriában. 
 Igazi felfrissülés egy meleg napon a teraszon élvezni a természet ízeit. Függést okoz, csak szólunk!

Happy Hours minden nap 

Tudták, hogy a Palotaszállóban minden nap 14:00 és 17:00 között Happy Hours ajánlattal várjuk Vendégeinket? Kóstolják meg szállodánk Lobby bárjában az ínycsiklandozó süteményeinket egy kávéval kiegészítve kedvezménnyel!

Kézműves Palota bonbon

Kóstolják meg egyedi, Stühmer kézműves  készítésű pekándiós vagy méz grillázs ízű bonbonjainkat. Válasszák kiegészítő szolgáltatásaink közül előre érkezésre vagy lepjék meg szerettüket a finomsággal!

Június 1-től Palota Grill Terasz

A mennyei ízek mellé csodálatos Hámori-tóra néző panoráma társul a tóra néző teraszunkon. Grill különlegességek, vadhúsok, nyári könnyed fogások lokális alapanyagokkal kiegészítve, kézműves orda és kecskesajtok, illetve erdei alapanyagokkal fűszerezett fogások a Palotaszálló étlapján. Ha csak egy finom desszertre vagy egy jegeskávéra vágynak, akkor is érdemes betérni, a Zsófia kilátó látványában gyönyörködve teraszunk hétfőtől szombatig 12.00 – 16.30 óra között várja vendégeit!  Vasárnap pedig Sunday Brunch, széles büfékínálattal, változatos ízekkel!  Előzetes asztalfoglalás ajánlott!

Helyi termelők a kínálatunkban

Igyekszünk a mindennapjainkba is minél több helyi termelő termékét becsempészni kínálatunkba. Kóstolják meg a Lobby bárban Gyulai Évi italdesigner által kreált egyedi, palota védjegyes szörpöket, a reggelik alkalmával a kézműves Szarvaskői Váraljai Sajtológia termelő sajtkülönlegességeit és egyéb tejtermékeit, a saját hentesünk által készített kolbász különlegességeket vagy a lillafüredi pisztrángot. Cukrászaink által készített egyedi süteménykülönlegességek és a svédasztalon kézműves nyékládházi fagylalt várja vendégeinket, vacsoránál pedig kísérjék a fogásokat a Gallay Kézműves Pincészet finom boraival, melyek a bükki borvidék legjobb dűlőiről származnak.

Kóstoljanak bele az erdő ízeibe vagy fedezzék fel a környék nyújtotta egyedi értékeket!

"Az erdőben lehet igazán kapcsolatba lépni azzal, 
ami örök és ami fontos”

Az éltető erdő olyan ehető alapanyagokat biztosít számunkra, melyek valóban tiszta forrásból származnak, szavatolva ezzel saját magunk és unokáink zöldebb és fenntarthatóbb jövőjét.

Ehető Erdő gasztroexpressz 

A szállodát körülölelő bükki erdő csodáinak felfedezésére hívjuk Önöket Gasztroexpressz programunk során! Töltődjenek fel az éltető erdő energiáival és kóstoljanak bele az erdő ízeibe! A kisvonatozással egybekötött túra vezetője Bózsó Gulya – okleveles erdőmérnök, erdei food scaut, gombaszakellenőr, ehető vadnövény szakértő. A program alkalmával egy igazi gasztroutazás részesei lehetünk, melynek keretében a kisvonatozás és egy könnyed erdei túra során megismerkedhetünk a különböző vadzöldség, vadgyümölcs, gomba gyűjtés rejtelmeivel különleges, személyes tapasztalatokra és élményekre épülő, vidám hangulatú előadással fűszerezve. 

Gasztroexpressz időpontok: 05.19., 06.08., 06.22., 07.03., 07.22., 08.06., 08.18., 08.24. 

Előzetesen jelentkezni az info@hotelpalota.hu e-mail címen lehetséges.

Kisvonatozás a pisztrángoshoz

Tudták, hogy a Lillafüred melletti Garandán tenyésztik Magyarországon a legnagyobb tételben az őshonos pisztrángokat?  És Fekete István Lutrája is Lillafüredhez köthető? 

Vendégeink a program keretében a szállodától indulva kisvonattal jutnak el a Lillafüredi Pisztrángoshoz, ahol személyesen a pisztrángtelep alapítójától és tulajdonosától ismerhetik meg a pisztrángok különböző fajait és természetes élőhelyüket. Betekintést nyerhetnek a telep működésébe, valamint a program koronázásként a helyi halkülönlegességek meg is kóstolhatók. 

Pisztrángos kisvonat időpontok: 06.27., 07.11., 07.25., 08.01., 08.15. 

Előzetesen jelentkezni az info@hotelpalota.hu e-mail címen lehetséges.

Ehető erdő vacsoraestek a Mátyás étteremben

A bükki erdő ínyencségeit bemutató gasztró és tematikus túrasorozat részét képező vacsoraesten a fenntarthatóság jegyében ismerkedhetünk meg az erdő ehető alapanyagainak meglepő ízvilágával különleges ételsorokba álmodva a tiszta forrásból származó vadzöldségeket, gombákat, erdei növényeket és terméseiket. A program szakmai hitelességét és felszabadult hangulatát Bózsó Gyula okleveles erdőmérnök, erdei food scaut, gombaszakellenőr, ehető vadnövény szakértő - Az EHETŐ ERŐD könyv szerzője – garantálja.

Ehető erdő vacsoraest időpontok: 07.13 és 08.10.

Előzetesen jelentkezni az info@hotelpalota.hu e-mail címen lehetséges.


Helyi termelők, akinek termékeit rendszeresen megtalálhatják szállodánkban kézműves vásárok idején:

Váraljai Sajtológia Szarvaskő

A családi sajt manufaktúra 2016-ban alakult Szarvaskőben, a kistelepülésen tejhasznú szarvasmarhákat tartanak, sajtok és egyéb tejtermékek, vaj, vajkrém, túró, tejföl készítésével foglalkoznak kistermelőként. Termékskálájukon 27 féle sajt található, gomolya jellegű friss sajtok számos ízesítésben, füstölt és nem füstölt változatban, valamint hevített, gyúrt sajtok, parenyicák, grill termék készülnek.

Mimó Csipkéje szarvaskői csipkebogyólekvár

Céljuk a termék készítésénél, hogy egészséges, zamatos, kizárólag színtiszta gyümölcsből, minimális cukor hozzáadásával készült finomság kerüljön az asztalra. A lekvár gondosan, kézzel válogatott csipkebogyóból hagyományos eljárással készül, semmilyen formában nem tartalmaz tartósítószereket és adalékanyagokat, valamint jótékony hatású és fokozza a szervezet védekezőrendszerét. 

Mező Norbert szarvaskői szörpös

Mező Norbert 2018 óta foglalkozik bogyós és egyéb gyümölcsök termesztésével, gyűjtésével, azok feldolgozásával. Az őstermelő vállalkozás Szarvaskőben működik, a gyűjtögetett termékek is a Bükkből származnak. Fontos szempont, hogy a körülvevő természeti környezetet védve azzal harmóniában élik és végzik őstermelői tevékenységüket. 

Bükkszentkereszti termelői méz

A Tóth Ferenc Méhész által üzemeltetett méhészetben megtalálhatóak a hagyományos repce-, akác-, és napraforgóméz mellett olyan egyediségek, mint a bükkszentkereszti erdei vegyes virágméz, amely különlegességét a gyűjtőhelyének gyógynövény kultúrája biztosítja.
 

Megéri itt foglalni!
Legjobb ár garancia és azonnali visszaigazolás
20% éttermi kedvezmény kupon
Kedvezményes jegyek a környék attrakcióihoz
Azonnali instant átutalásos és bankkártyás fizetés
Csak itt elérhető szobatípusok
Kiegészítő szolgáltatások és szobai bekészítések
Részvételi lehetőség a szálloda saját HŰSÉGPROGRAMJÁBA