Programok házon kívül - Hotel Palota

Programok házon kívül

Lillafüredi Libegő Park

A Libegő a Kalandparktól pár száz méterre, szállodánk közelében található. A drótkötélpályás felvonó 333 méterről indul és a 606 méter magas Jávorhegyi állomásra szállítja az utasokat, 1080 méter hosszan. A 16 perces menetidő alatt egyszerre több, mint 200-an gyönyörködhetnek a tájban.


SEGWAY

A Segway-jel ismerkedők ideális választása, egy örök szerelem kezdete. Szombaton és vasárnap 11.00, 13.30 és 17.00 órától indul Segway túra a Libegőtől.


Lillafüredi Függőkert és vízesés

Minden évszakban páratlan látnivalókat kínál a természet, a romantika és a művészetek szerelmeseinek a Palotaszálló alatt húzódó, teraszos függőkert.

A függőkerten végigfutó útvonal egy 9 állomáshelyből álló "tematikus sétány", mely a Szinva tanösvényre fűződik rá. Az egyes megállók a költészetről, a költőkről, a természettudósokról, a szerelemről szólnak, de kellő hangsúlyt kapnak a természeti és a mesterségesen épített környezeti elemek is. A költészet teraszán található József Attila szobra, ahol Óda című versének néhány kőbe vésett sorával állítanak méltó emléket hazánk nagyjának és a költészet csodálatára.

A vízesés teraszán megcsodálhatjuk az ország legmagasabb, 20 méter magasból lezúduló Szinva vízesését.

A függőkert minden évszakban csodás látnivalót rejt, a legalsó teraszáról nyílik az Anna-barlang. A barlang bejáratánál, a városszépítők által kihelyezett emléktábla szerint 1847-ben Petőfi Sándor is meglátogatta Lillafüredet. Útleveleiben lelkendezve írta mennyire lenyűgözte a táj, Svájchoz, azon belül Helvéciához hasonlította. Ennek hatására több útikönyv is Anna helyett Petőfi barlangként említi meg ezt a különleges természeti képződményt.

Távolság a szállodától: gyalog kb. 5 perc


HÁMORI-TÓ

Hotel Palota - Hámori-tó

A Taj (Teich: német szó, tavat jelent) néven emlegetett mesterségesen létrehozott vízfelület, mai nevén Hámori-tó a Garadna és a Szinva patakok összefolyásánál került kialakításra. A Szinva elterelésével csökkent a vízutánpótlás, így a patakok felduzzasztása látszott a legjobb megoldásnak az Újmassai Hámor vízigényének kielégítésére. A tó létrehozása Fazola Henrik nevéhez fűződik, átlagos mélysége ma 9 méter, amely nagyobb, mint a Balatoné, hossza 1,5 kilométer. A korabeli fényképek tanulsága szerint a Hámori-tavon egykoron strandfürdő működött. A tó körül futó sétaút elején, az egri országút kanyarulatában található kis, bástyára hasonlító épület ma ajándéküzletként üzemel, azonban régen itt Maksay Lászlónak és fiának, Zoltánnak fényképészete volt. Neki köszönhető, hogy a környék és a Palotaszálló történelméről, hétköznapjairól a mai napig sokat tudunk. Remek sportolási lehetőséget kínálva az ideérkezőknek, a tavon most csak csónakázni lehet, de vitorlás versenyek rendezésére is alkalmas.

Távolság a szállodától: gyalog kb. 3 perc


Pisztrángtelep szabadtéri étteremmel

Megközelítheti kisvasúttal, kerékpárral, autóbusszal vagy autóval. 

A pisztrángtelep a téli időszakban, októbertől késő tavaszig zárva tart.

Távolság a szállodától: kb. 5 km


Massa Múzeum – Újmassa

Az egyik legfontosabb magyar ipari műemlék - őskohó, kiállítás és skanzen.

Távolság a szállodától: kb. 4 km


Herman Ottó emlékház

Az Erzsébet sétányon lévő emlékházat a polihisztor öregkori lakóhelyéből alakították ki, a természettudós Bükk hegységhez való kötődését mutatja be.

Távolság a szállodától: a lillafüredi parkon keresztül gyalog kb. 20 perc.


Kohászati Múzeum Felsőhámorban

A kohászat egyetemes történetét bemutató kiállítás Lillafüred mellett, Felsőhámorban tekinthető meg.

Távolság a szállodától: a függőkerten lesétálva gyalog kb. 20 perc


Miskolci Állatkert és Kultúrpark (Vadaspark)

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark - Vadaspark - öt kontinens több mint 120 állatfajának közel 700 egyedét mutatja be látogatóinak, különleges erdei környezetben. Az állatkert legnagyobb kedvencei közé tartozik a két barnamedve, Forgó Dorka és Füles Borka, akik nevüket a vendégektől kapták.

A nagyragadozókat rajtuk kívül tigris, perzsa leopárd, farkas és hiúz képviselik, azonban számos más, különleges állatnak is otthont ad a vadpark, mint például Liszt-majmocskák, nagy szőröstatuk, észak-amerikai kúszósülök, David-szarvasok és az ugyancsak a közönségkedvenc szurikáták.

A Lillafüred felőli közigazgatási táblánál balra fordulva, egy kis erdei úton érheti el az állatkertet. 

Távolság a szállodától: kb. 5 km Miskolc felé.


Diósgyőri vár

A Diósgyőri Vár felújítási munkálatok miatt előreláthatólag 2023-ig zárva tart.

Miskolc belvárosától mintegy 8 kilométerre, a Bükk hegység lábánál, gyönyörű természeti környezetben található a Diósgyőri vár, melyet rangos hely illet meg Magyarország műemlékei között. A vár berendezéseinek sajátossága a kötetlen megismerésben rejlik. A látogató szabadon mozogva, minden dolgot kipróbálva élheti át a középkori vár hangulatát.

Állandó kiállítások, látnivalók:

  • Északkeleti torony: Nagy Lajos kedvenc szobája, panoptikum; Lovagi enteriőr
  • Rondella: Fegyverek és páncélok a középkori Európában; A pálos rend története
  • Délkeleti torony: Királyi koronák, koronaékszerek (időszakos kiállítás májustól szeptemberig)
  • Északnyugati torony: Vártörténeti kiállítás; Éremverő golyósprés és kézi éremverő, valamint csontraktár,
  • Ötszögletű olaszbástya: XVII. századi díszágyú másolata; Kazamata; Történelmi panoptikum

Távolság a szállodától: (autóval, autóbusszal vagy kisvonattal) kb. 5 km.


Színháztörténeti és Színészmúzeum

Az első magyarországi kőszínház helyén álló múzeum 2010-ben újult meg.

Az emeleti kiállítótér továbbra is őrzi az első állandó tárlat szellemiségét és csodált relikviáit, de modern látvánnyal, archív felvételekkel, interaktív elemekkel egészült ki.

Újdonság, hogy a miskolci amatőr színjátszás emlékezetes együtteseit és helyszíneit is bemutatják.

Játékos program a gyerekeknek: képkirakótól kezdve kifestőkön át papírszínház készítéséig sokféle kreatív foglalkoztató segítségével ismerkedhetnek meg a színház világával.

Nyitvatartás: vasárnap és hétfő kivételével: 9-17 óráig, június 1. és augusztus 31. között 10-18 óráig.

Távolság a szállodától: (autóval, autóbusszal) kb. 12 km.


Lézerpont Látványtár

Egy helyen ismerkedhet meg Kárpát-medence legnagyobb látogatható viseletgyűjteményével, a lassan feledésbe merülő kismesterségekkel, az 50-es évek sajátos tárgyi kultúrájával, az orosz bronz ikonokkal, 300-nál is több századfordulós miskolci képeslappal, valamint a különleges ásványok és az optikatörténet titokzatos világával.

Nyitvatartás: bejelentkezés alapján, előre egyeztetett időpontban

Bejelentkezés:06(46)428-033

Távolság a szállodától: (autóval, autóbusszal) kb. 12 km.


Programlehetőségek: Gyuri bácsi gyógynövénykertje, gyógyító kövek és üvegmúzeum.

Bükkszentkereszt

A község kialakulását az 1755-ben létrehozott üveghutájának (üvegkészítő üzemének) köszönheti, eredeti nevét - Újhuta - is innen kapta. Az üveghuták telepítésének eredménye a Bükkben a ma is létező három község, melyek közül időben az első Óhuta volt (a mai Bükkszentlászló), a második Újhuta (1940-töl Bükkszentkereszt néven), a harmadik pedig Répáshuta.

Távolság a szállodától: kb. 10 km


Répáshuta

Szlovák falu az egri út mentén, látványosságai a szénégető boksák és mészégető kemencék, mivel ezeket a mesterségeket a mai napig folytatják ott. Vadászéttermében tájjellegű ételeket ízlelhet meg.

Távolság a szállodától: kb. 15 km


Miskolctapolca Barlang- és Gyógyfürdő

Európában egyedülálló lehetőség a barlangi fürdőzésre. Egy rövidebb téli karbantartási időszakot kivéve egész évben látogatható, napközben 9.00-18.00 óráig.

Távolság a szállodától: kb. 20 km


Miskolctapolcai bobpálya

Télen és nyáron egyaránt remek szórakozás az ország ötödik legnagyobb alpesi bobpályája Miskolctapolcán. A kiindulási pont a Barlangfürdő nyári kijárata közelében található. A tölgyerdőn keresztül vezető pálya hossza 800 méter, a szintkülönbség 54 méter. A bobokat egy felvonó juttatja a pálya legmagasabb pontjára, a sebességet mindenki maga szabályozhatja.

A pálya nyáron 10.00-22.00 óráig, a téli szezonban (októbertől) 18.00 óráig tart nyitva.

Távolság a szállodától: kb. 20 km.


Anna mésztufabarlang

Barlanglátogatás túravezetővel, óránkénti indulással. Májustól szeptember végéig tart nyitva, a vezetéshez min. 10 főre van szükség, de naponta egyszer létszámfüggetlen túrát is vezetnek.

A barlangok látogatásához a hőmérsékletkülönbség miatt (barlangi hőmérséklet állandó 10°C) pulóverrel, hosszú nadrággal és zárt cipővel készüljenek.

Távolság a szállodától: a Függőkerten keresztül, gyalog kb. 10 perc.


Szent István-cseppkőbarlang

Barlanglátogatás túravezetővel, óránkénti indulással, egész évben.

A vezetéshez min. 10 főre van szükség, de naponta egyszer létszámfüggetlen túrát is vezetnek.

A barlangok látogatásához a hőmérsékletkülönbség miatt (barlangi hőmérséklet állandó 10°C) pulóverrel, hosszú nadrággal és zárt cipővel készüljenek.

Távolság a szállodától: a lillafüredi parkon keresztül, gyalog 15 perc.


Erdei kisvasút

Az erdei vasútvonal az ország egyik legnagyobb vasúti viaduktján, két alagúton és a festői szépségű Hámori-tó partja mentén vezet Garadnáig.

A Hotel Palota kertje mögött, az alagúton keresztül sétálva éri el a lillafüredi megállót.

Megéri itt foglalni!
Legjobb ár garancia
20% éttermi kedvezmény kupon
Kedvezményes jegyek a környék attrakcióihoz
Azonnali instant átutalásos és bankkártyás fizetés
Csak itt elérhető szobatípusok
Azonnali visszaigazolás
Kiegészítő szolgáltatások és szobai bekészítések