Szállodánk házirendje - Hotel Palota

Szállodánk házirendje

Check- in, Check- out információk
A szobákat érkezési napon 14.00 órától biztosítjuk. Távozási napon a szobát 10.00 óráig kérjük elhagyni és a szobakártyát szíveskedjenek a recepción leadni. Amennyiben a szoba elhagyása 10.00 után történik, a 10.000 Ft szobahosszabbítási díj automatikusan a szobához terhelődik.  Szállodánkban lehetőség van korai érkezés és késői távozás igénylésére. A szobahosszabbítás szabad kapacitás esetén vehető igénybe. Kérjük, hogy a részletekről érdeklődjön a Recepción!

 • Korai érkezés: 10.00-14.00 óráig - felár: 10.000 Ft/szoba
 • Késői távozás: 10.00-14.00 óráig - felár: 10.000 Ft/szoba
 • 14.00-óra utáni felár: teljes szobaár fizetendő

Távozás napján a wellness díjmentesen igénybe vehető, ez idő alatt a szobában elhelyezett wellness törölköző és fürdőköntös díjmentesen használható, melyet távozáskor a wellness részlegen szíveskedjenek leadni.

Kulcskártya
Minden szobához egy kulcskártyát biztosítunk Vendégeink részére. Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy a további kártyák, illetve a kijelentkezéskor le nem adott kulcskártyák 2000 Ft / db árát a szobaszámlához terheljük.

Külsős látogatók
A szállodai szobákban csak a portán regisztrált vendégek tartózkodhatnak. Kérjük, a látogatókat a szálloda halljában, illetve az étteremben szíveskedjenek fogadni!

Biztonság
Biztonságos megoldást kínál értéktárgyaik elhelyezésére a szekrényben található széf, melynek használata ingyenes. A szobákban hagyott értéktárgyakért, készpénzért a szálloda nem vállal felelősséget. Központi széfünk a Recepción található, melynek díjmentes használatát biztosítjuk vendégeink számára.

Biztonsági rendszer
Szállodánk egyes pontjain videó megfigyelő és rögzítő rendszer működik.

Tűzvédelem

 • A szálloda területére nem szabad behozni könnyen gyúló és robbanásveszélyes anyagot (pl.: PB gázpalack).
 • A közlekedési utakat és a kijáratokat teljes szélességében állandóan szabadon kell hagyni.
 • A szobát és berendezéseit kizárólag csak rendeltetésének megfelelő célra szabad használni.
 • A szobában elektromos hő fejlesztő berendezést használni TILOS!
 • A szobában dohányozni és nyílt lángot használni TILOS!
 •  A szoba elhagyása előtt – minden esetben – kérjük, gondoskodjon arról, hogy a szobában ne maradjon tüzet okozható jelenség (pl.: égő dohánynemű, bekapcsolt villamos készülék stb.)
 • A szobaajtón látható a lakószintje alaprajza, a piros nyíl mutatja az utat a vészkijárat felé. Tűz esetén kérjük, ebben az irányban hagyja el szobáját és az épületet. A liftet használni tilos!

Étkezés
Szállodánkban több étterem üzemel szezontól függően:

 • Mátyás étterem ősztől tavaszig: a -1 szinten található
  • Nyitva tartás: hétfő – szombat: 12.00 – 16.00
    
 • Palota Grillterasz tavasztól őszig:
  • Nyitva tartás: hétfő – szombat: 12.00 – 16.00
    
 • Hunyadi étterem:
  • Reggeli: hétfő-vasárnap: 7.00-10.00
  • Vasárnapi Sunday Brunch: 12.30 – 16.00
  • Vacsora: 17.30-21.00

Éttermünk légkondicionált és nem-dohányzó. Az étterembe kisállatok behozatalára higiéniai okok miatt nincs lehetőség. Szállodánkban 18 év alattiakat szeszes itallal nem szolgálunk ki. Éttermi szolgáltatásainkról bővebb felvilágosítás az étteremben vagy a Recepción kérhető a 71130, vagy 71101-es melléken. Kérjük Kedves Vendégeinket, hogy a kiválasztott/megrendelt ételeket az étteremben fogyasszák el. Amennyiben az elfogyasztott ételeken felül szeretnének ételt kivinni az étteremből, arra külön térítés ellenében van lehetőségük. Vendégeink számára lehetőség van külön hidegcsomag rendelésére kiránduláshoz, vagy korai check out esetén. Kérjük, hogy hidegcsomag igényét legkésőbb előző nap 20.00 óráig a Recepción jelezni szíveskedjen.

Szállodánkban laktózmentes, gluténmentes és vegetáriánus étkezési lehetőséget tudunk biztosítani. Kérjük Vendégeinket, hogy speciális étkezési igényüket recepciós kollégáinknak jelezzék!

A Lobby bár 08.00-23.00 óráig tart nyitva, ahol koktélokkal, tea- és kávékülönlegességekkel, üdítőkkel, csapolt sörrel várjuk kedves vendégeinket.

Éttermeinkbe való belépés előtt kérjük vendégeinket, hogy fertőtlenítsék kezüket, valamint kövessék a meghatározott haladási irányt a büféasztalról történő válogatás közben. Az étteremben több helyszínre kihelyeztünk fertőtlenítőket, melynek kérnénk gyakori használatát a büféasztal környezetében. A félpanziós étkezések alkalmával mind a reggeli, mind a vacsora két idősávban történik. Az étkezések szünetében fertőtlenítő takarítást végzünk.

Dress code
Szállodánk különböző területein, eseménytől függően, alkalomhoz illő öltözetben szíveskedjen megjelenni. 

Köszönjük, hogy éttermünk látogatásakor könnyed, de elegáns öltözetben jelenik meg és papucsát, tréningruháját, rövidnadrágját, atlétatrikóját ezen alkalmakkor nem viseli.

Dohányzás
A törvényi előírásoknak megfelelően a szálloda egész területén tilos a dohányzás! Dohányzó vendégeink a kijelölt dohányzóhelyeken dohányozhatnak. Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szobai teraszok és a wellness napozó területe sem dohányzó terület. Felhívjuk Vendégeink figyelmét arra, hogy a szobában figyelmeztetés ellenére is dohányzó Vendégeinknek 15 000.-Ft/ szoba extra takarítási díjat számítunk fel.

Hibabejelentés
Kérjük Vendégeinket, hogy a szobákban tapasztalt mindennemű meghibásodást a szálloda Recepcióján jelezni szíveskedjenek!

A Hotel értékei
Kérnénk a szálloda eszközeit, berendezéseit rendeltetésszerűen használni, anyagi javainak épségét megőrizni. A Szálloda berendezési, felszerelési tárgyai a Szálloda területéről nem vihetőek ki. A Szállodai szoba bármilyen átrendezését, bútorok áthelyezését kizárólag a Szálloda munkatársa végezheti. A nem rendeltetésszerű használatból eredő kár megtérítésére a Szálloda speciális kártérítési díjat számíthat fel.

Talált tárgyak
A szálloda területén és a szobákban talált tárgyakat nyilvántartjuk, 3 hónapig megőrizzük és kérésükre postai úton visszajuttatjuk vendégeinknek.

Wellness, masszázs
A wellness centrumban 08.00-21.00 óráig várjuk kedves vendégeinket. Fürdőzéshez kérjük, hogy a szobában található wellness törölközőt, illetve a wellness részlegen igényelhető szaunalepedőt szíveskedjenek használni. Masszázs időpontot 9.00-18.30 óráig tudnak foglalni szállodánk recepcióján. Az uszodatérben behozott étel és ital fogyasztása tilos, valamint a törölköző, fürdőköntös és papucs használata kötelező. 

Kisállat
Szívesen látjuk szállodánkban házi kedvenceiket díj ellenében földszinti szobáinkban. Higiéniai okokból a kutyusok (és más kisállatok) a vendéglátó egységeket és a wellness részleget nem látogathatják. Megértésüket köszönjük!

Erdei környezet
Szállodánk a Bükk-hegység lábánál helyezkedik el. Az erdő közelsége miatt különböző ártalmatlan erdei rovarok juthatnak a szobákba. Kérjük, ha ilyen jelenséget tapasztalnak, jelezzék a szálloda Recepcióján, hogy az esetleges kellemetlenséget elháríthassuk. Köszönjük szíves közreműködésüket!

Takarítás
Napi takarítást minden nap 09.00-15.00 között óra között végzünk. Amennyiben nem tartanak igényt a napi takarításra, kérjük helyezzék az ajtó kilincsre a „Kérem ne zavarjanak táblát”. 
Extra takarítási díjat (10.000 Ft) számolunk fel, amennyiben a szoba bútorzatán, szőnyegén, textíliáin, függönyein normál takarítással nem tisztítható szennyeződés keletkezik.

Ágynemű csere
Ágyneműjét hetente két alkalommal cseréljük. Amennyiben naponta kívánja cseréltetni, kérjük jelezze a Recepción. Kérésre felár ellenében van lehetőség a soron kívüli ágyneműcserére, melynek díja: 2.000 Ft / fő.

Bekészítések
Junior szobáinkat kivéve minden szobában érkezéskor két napi kávé és tea bekészítést készítünk. 
Ezt követően szobaasszony kollegáinknál tudnak a további éjszakákra szükséges bekészítést igényelni.
A minibárban csak az általunk bekészített termékek tarthatók. Készletét naponta pótoljuk, a pótolt mennyiségeket a bekészített listára felvezetjük, és a szobaszámlára terheljük. Vendégeink kérésére további minibár termékek bekészítésére van lehetőség, melyet a recepción a 71100 vagy 71101 telefonszámon tud igényelni. Utazáskor kérjük, az utolsó fogyasztását is tartalmazó listát szíveskedjen a recepcióhoz magával vinni. Fáradozását köszönjük! Tájékoztatjuk, hogy a szálloda jogosult a vendég által elfogyasztott, de le nem jelentett minibár tételek összegét utólag is leszámlázni.

Zöld Szálloda Program
Szállodánk 2011 óta több alkalommal is elnyerte a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által kiírt pályázaton a “Zöld Szálloda” címet.
Célunk egyértelműen megfogalmazott: lehetőségeinkhez mérten, legjobb tudásunknak megfelelően igyekszünk a Nemzeti Értéktárban szereplő örökségvédett szállodaingatlan minél korszerűbb, ugyanakkor értékőrző fejlesztésére és karbantartására, fenntartható üzemeltetésére, ezáltal pedig minőségi szolgáltatások nyújtására vendégeink mai igényeihez illeszkedő elvárásainak megfelelően, történelmi – nosztalgikus hangulattal fűszerezve, összetartó és összehangolt rutinos csapatmunka szorgalmával megtámogatva.

Kérjük Önöket is, hogy amennyiben tehetik járuljanak hozzá Önök is a környezetterhelés csökkentéséhez az alábbi javaslatok figyelembevételével:

 • Akasztón, fogason hagyott törölközőket nem cseréljük ki, mert úgy vesszük, hogy még egyszer használni fogják, így csökkenthető a mosás által okozott környezetterhelés.
 • Büféasztalos főétkezés esetén kérjük csak annyi ételt szedjenek maguknak, amit biztosan elfogyasztanak. Legyenek partnereink az élelmiszerpazarlás megfékezésében!
 • Szállodai szobája elhagyásakor kérjük áramtalanítsa szobáját a kulcskártya eltávolításával!
 • Lillafüred bővelkedik természeti szépségekben. Ajánljuk figyelmükbe a környéken található, környezetkímélő közlekedési eszközöket (erdei kisvonat és libegő), valamint szervezett túráinkat, melyekkel felfedezhető a környék szépsége.
 • A bükki erdőkbe szervezett kirándulások, vezetett túrák során kérjük figyeljenek az erdők védelmére, az összegyűlt szemetet kérjük ne hagyják az erdőben!
 • A szobahőmérséklet optimalizálása érdekében az ablakok zárva tartása segít a légkondicionálás, illetve fűtés hatékonyságának növelésében, így a hűtésre/fűtésre fordított energia valóban eléri felhasználásának célját.
 • Kérjük, amennyiben nincs szükségük a papír alapú számlára, kérjék online számlánkat.

Nem szeretne lemaradni aktuális ajánlatainkról és legfrissebb híreinkről? Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne még több érdekességet megtudni történetünkről, vigyék el otthonukba Lillafüred egy kis történelmi darabkáját!

Már elérhető a KÉPESLAPOK A PALOTÁBÓL - 90 éves időutazás Lillafüreden c. könyv, valamint az I love Bükk c. könyv a recepción.

Megéri itt foglalni!
Legjobb ár garancia és azonnali visszaigazolás
20% éttermi kedvezmény kupon
Kedvezményes jegyek a környék attrakcióihoz
Azonnali instant átutalásos és bankkártyás fizetés
Csak itt elérhető szobatípusok
Kiegészítő szolgáltatások és szobai bekészítések
Részvételi lehetőség a szálloda saját HŰSÉGPROGRAMJÁBA