Foglalkozások a lillafüredi Herman Ottó Emlékházban - Hotel Palota

Foglalkozások a lillafüredi Herman Ottó Emlékházban

A foglalkozásokon minden korosztály megtalálja a számára megfelelő tevékenységet, hiszen a "Legyél te is Herman Ottó" általános iskola felső tagozatos diákoknak készült, a nyomolvasós foglalkozás alsósoknak, míg a mese ovisoknak. A foglalkozások időtartama 45-60 perc, utána pedig a kertben található népi fajátékokat lehet még kipróbálni.

A foglalkozások az alábbi időpontokban kerülnek megrendezésre.


Szerda:

  • 10.00 óra: Nyomkereső /Mese a csúf, kicsi hernyóról
  • 14.00 óra: Áss a mélyére! /Legyél Te is Herman Ottó!


Szombat:

  • 10.00 óra: Mese a csúf, kicsi hernyóról
  • 14.00 óra: Legyél Te is Herman Ottó!


A foglalkozásokról ízelítőképpen:
Nyomkereső: A Peleház kertjében milyen állatokkal találkozhatott a természettudós Herman Ottó? Eredjük a nyomukba! Felismered a lábnyomokat? Sebaj, a lábnyomokat követve gyűjtsük össze a jellegzetességeket, tudnivalókat, és nyomozzuk ki, melyik állat hagyta hátra a lábnyomát, hullatta el a szőrét vagy a tollát! A nyomozás végén kitalálhatjátok, ki járhatott a kertben!

Mese a csúf, kicsi hernyóról: Kikkel találkozott a csúf kis hernyó vándorlása során? Ki milyen tanácsot adott neki? Herman Ottó, a természettudós felesége, Borosnyay Kamilla meséjéből mindez kiderül. Megismerkedhettek közelebbről a mese szereplőivel, sőt, készíthettek is saját hernyót, pillangót.

Áss a mélyére! : Milyen lehet a régész élete? Hogy zajlik egy ásatás? Milyen eszközökkel dolgozik a régész? Mi mindent lehet megtudni egy leletről? Herman Ottó miért gondolta, hogy élt ősember a Bükkben? Legyetek ti is régészek, vegyetek részt ásatáson, találjatok minél több leletet!

Legyél Te is Herman Ottó! : Milyen lehetett a 19. század végén egy tudós és felesége élete? Mibe öltözködtek, mivel töltötték napjaikat a lillafüredi nyaralójukban? Mi mindent kutatott Herman Ottó? És mivel szerzett hírnevet a felesége, Borosnyay Kamilla? Gyertek el egykori nyaralójukba, a lillafüredi Pele-lakba, ahol nemcsak megtudhatjátok ezekre a kérdésekre a választ, de ti magatok is belebújhattok az utolsó polihisztor és felesége bőrébe, kipróbálhatjátok a korabeli tárgyakat, például a pennát, a tintát, a pecsétnyomót, a hordozható turista széket,  de akár kézbe veheted Herman Ottó vadász puskáját is.
A foglalkozások után mindenki tetszés szerint kipróbálhatja a Herman Ottó korabeli fajátékokat a kertben. De hogy melyek is ezek a játékok, az legyen meglepetés…

A foglalkozások ára: 500 Ft/fő, mely a belépőjegy díján felül, a helyszínen fizetendő, előzetes jelentkezés nem szükséges.

FOGLALJON ITT, GARANTÁLTAN A LEGJOBB ÁRON!

Kalkulálja ki és foglalja le pihenését online, azonnali visszaigazolással, könnyedén, pár lépésben, csak 2 perc alatt!

Kérje ajánlatunkat egyszerűen pár pillanat alatt! Legkésőbb 24 órán belül elküldjük Önnek személyre szabott árajánlatunkat!

Megéri itt foglalni!
Legjobb ár garancia és azonnali visszaigazolás
20% éttermi kedvezmény kupon
Kedvezményes jegyek a környék attrakcióihoz
Azonnali instant átutalásos és bankkártyás fizetés
Csak itt elérhető szobatípusok
Kiegészítő szolgáltatások és szobai bekészítések
Részvételi lehetőség a szálloda saját HŰSÉGPROGRAMJÁBA