Szállodánk számára fontos, hogy az ételallergiában érintett vendégeink el tudják dönteni, hogy az általunk kínált élelmiszerek mindegyike beilleszthető-e a napi étrendjükbe, vagy sem.
Ebben szeretnénk segítséget nyújtani Önöknek. Étlapunkon piktogrammal jelöltük, ha az adott étel allergént tartalmaz, vagy tartalmazhat. A piktogramok jelentését az alábbi táblázat mutatja.
Glutént tartalmazó gabonafélék és a belőlük készült termékek. (azaz búza, rozs, árpa, zab, tönkölybúza, kamut, illetve hibridizált fajtái)
Dió félék, azaz mandula, mogyoró, dió, kesudió, pekandió, brazil dió, pisztácia, makadámia vagy queenslandi dió és a belőlük készült termékek.
Rákfélék és a belőlük készült termékek.
Zeller és a belőle készült termékek.
Tojás és a belőle készült termékek.
Mustár és a belőle készült termékek
Hal és a belőle készült termékek.
Szezámmag és a belőle készült termékek.
Földimogyoró és a belőle készült termékek.
Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok 10 mg/kg, illetve 10 mg/ liter összkoncentrációt meghaladó mennyiségben.
Szójabab és a belőle készült termékek.
Csillagfürt és a belőle készült termékek.
Tej és a belőle készült termékek (beleértve a laktózt).
Puhatestűek és a belőlük készült termékek.